arendonkGemeente Arendonk is onlangs van start gegaan met het effectief uitschrijven van de processen met behulp van Sensus BPM Software. Het doel is kennis te borgen in de organisatie. De middelgrote gemeente is gelegen in de Noorderkempen in de provincie Antwerpen.


“We zijn ervan overtuigd dat het in kaart brengen van alle processen en het opstellen van een administratief handboek onze organisatie verbetert. De kennis van de processen zit in de hoofden van de medewerkers, via Sensus-methode willen we die kennis borgen in de organisatie. Het is meteen ook de trigger om eens na te denken over ‘waarom doen we dit?’ en ‘hoe kan het beter?’”, vertelt Kristine Nijs, projectleider van dit project. De gemeente is begonnen de sleutelprocessen/financiële processen onder de loep te nemen, zodat daar snel verbeteringen in kunnen worden doorgevoerd.